Edukas iPhone´i müük vedas Apple´i oodatust parema kvartalitulemuseni

Kalev Aasmäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Apple'i logo New Yorgi 5. Avenüü esinduspoes.
Apple'i logo New Yorgi 5. Avenüü esinduspoes. Foto: MIKE SEGAR/REUTERS

Apple suutis kolmandas kvartalis müüa ilma uut toodet turule toomata 31,2 miljonit iPhone´i, mis ületas eelmise aasta tulemust üle 5 miljoni seadme võrra ning analüütikute ootusi pea 20 protsendi võrra, vedades ettevõtte ka prognoositust suurema käibe ja kasumini.

Apple´i käive oli finantsaasta kolmandas kvartalis eelmise aasta tulemusega pea võrdne ehk 35,3 miljardit dollarit, kasumiks oli aga vaid 6,9 miljardit dollarit ehk 22 protsenti vähem kui mullu samal perioodil. Samas ületasid mõlemad näitajaid Wall Streeti analüütikute keskmiseid prognoose.

Kui iPhone´ide hea müük oli analüütikutele mõneti üllatuseks, siis tahvelarvutite ja arvutite sektor valmistasid pettumuse.

Apple müüs eelmises kvartalis 14,6 miljonit iPadi ehk pea kolm ja pool miljonit seadet oodatust vähem, samuti vähenes Mac´ide müük eelmise aastaga võrreldes 7 protsenti 3,75 miljoni seadmeni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles