Teletootjad nopivad korralikku dividenditulu

Kalev Aasmäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teet ja Kristi Margna.
Teet ja Kristi Margna. Foto: Teet Malsroos / Õhtuleht

Eesti telekanalitele saateid tootvatest produktsioonifirmadest pooled nautisid eelmisel aastal korralikku dividenditulu, kirjutab Äripäev.

Suurima dividendi, 198 690 eurot, võttis oma ettevõttest Gordon Grupp saatejuht ja produtsent Teet Margna. Tabeli ainus naine, saatejuht ja produtsent Tuuli Roosma, maksis endale 37 975 eurot dividende.

Teleprodutsendil on pildile pääsemiseks kaks võimalust: kas kanali juht kutsub ta kohale ja pakub saadet või esitab produtsent oma saate­idee mitmele kanalile ja jääb parimat pakkumist ­ootama. «Kumb neist parem on, ei oska öelda. Eestis ja mujal maailmas kasutatakse mõlemat,» lausus telerežissöör ja -produtsent ning meediaõpejõud Jüri Pihel.
Gordon Grupil, kelle toodetud saade «Suur lotokolmapäev» oli juunis vaadatavate saadete edetabeli 13. kohal, õnnestus mullu käivet 14 protsenti kasvatada. Ettevõtte omaniku Teet Margna sõnul oli see õnnelik juhus.

«Meie viimaste aastate saadete maht on püsinud stabiilsena, 4–5 projekti aastas. Olenevalt saate keerukusest, mis mõjutab selle hinda, samuti toodetavate episoodide arvust võibki käive mingis ulatuses kõikuda,» kommenteeris Margna.

Tema sõnul ei ole Gordon Grupi eraldi eesmärk pidev kasv ja käibe suurendamine. «Püüame hoida oma positsiooni ja mahtu. Mõnel aastal õnnestub see paremini, siis jälle võib tulla raskem aasta,» tõdes Margna.

Loe pikemalt Äripäevast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles