Piimatoodete hinnatõus jõuab välisturgude mõjul peagi Eestisse

Helen Mihelson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Piimapulbri ja rõõsa koore hind on maailmaturul jätkuvalt tõusuteel.
Piimapulbri ja rõõsa koore hind on maailmaturul jätkuvalt tõusuteel. Foto: Priit Simson

Vaatamata suve saabumisele on maailmaturul piimapulbri ja rõõsa koore hind tõusuteel, mis tähendab põllumeestele seda, et kokkuostuhinnad ei ole alla läinud, tarbijatel tuleb aga lähitulevikus piimakaupade eest rohkem raha välja käia.

Piima keskmine kokkuostuhind kasvas selle aasta esimesel poolaastal võrreldes eelmise aasta sama ajaga 4 protsenti 33 sendini kilogrammi kohta, vahendas ERRi uudisteportaal «Aktuaalset kaamerat».

«Täna on näiteks Euroopa Liidus olukord selline, kus piimatoodang on langenud esimese poolaasta jooksul umbes 2,5 protsenti,» ütles Eesti piimaliidu tegevdirektor Tiina Saron lisades, et seetõttu on vähem toodetud ning toodete hinnad omakorda kõrgemad.

Kuigi Saroni sõnul on raske prognoosida, millal hinnad tõusevad ja kui suureks mõju osutub, võib olla kindel, et mõju sellel igaljuhul on.

Põllumajandusministeeriumi kaubanduse ja põllumajandussaadusi töötleva tööstuse osakonna juhataja Taavi Kand kinnitas samuti, et välisturgude mõjul kasvavad hinnad ka Eestis ning  pikemas perspektiivis võib prognoosida, et piima hind jääb suhteliselt kõrgele tasemele

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles