Ardi Roosimaa: ma pole Leedu keskpanga otsust Finasta kohta lugenud

Enn Tosso
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Colliers International Estonia juht Ardi Roosimaa..
Colliers International Estonia juht Ardi Roosimaa.. Foto: Peeter Langovits.

EurEst Capitali juhatuse liige Ardi Roosimaa ütles, et ei saa täna veel lõplikult kommenteerida, miks nende ettevõte Leedu investeerimispanga Finasta ostjate ringist eemale jäeti, sest otsust ta  lugenud ei ole.

«See protsess on olnud meie jaoks uus kogemus mitmes aspektis ja ei tea, kas tegemist on tõrjumise või sisulise otsusega,» ütles Roosimaa. Ta märkis, et kavatsevad väga põhjalikult tutvuda otsusega ja teha sellest järeldused. «Me olime ainsad, kes esitas nõutud paberid kreeditoride nõukogu poolt ette antud tähtaja jooksul ja otsus jõudis meieni ajakirjanduse vahendusel. See ei tundu korrektne, aga kindlasti ei taha ma teha ennatlikke järeldusi,» ütles ta.

Leedu keskpank otsustas reedel, et ei anna Eesti Eurest Capitalile ja selle partneritele luba Finasta pangas 100-protsendilise osaluse ostmiseks.

Keskpanga teatel oli Finasta ostutaotlusega kaasas olnud dokument mõistetamatu, samuti ei andnud see informatsioon piisavat kindlust ostjate finantsilise usaldusväärsuse kohta.

Lisaks ei selgunud taotlusega kaasasolnud dokumentidest, kas ostjatel jätkub võimalusi Finasta kapitalinõuete tagamiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles