Suurem osa võrguettevõtjaid tõstis juunis üldteenuse marginaali

Kalev Aasmäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elekter.
Elekter. Foto: Peeter Langovits

Üldteenuse marginaali hinda tõstis juunis 67 protsenti elektrienergia üldteenuse osutajatest, näitab võrdlusportaali Energiaturg.ee analüüs. Juunis tuli ka üldteenuse kasutajatel maksta elektripakettide tarbijatest kallimat hinda.

Suurematest võrguettevõtjatest oli juunis üldteenuse marginaal kWh kohta kõige madalam VKG Elektrivõrkudel, 0,65 senti/kWh. Elektrilevi nimetatud üldteenuse osutaja Eesti Energia 0,91 sendise ning Imatra Elekter 0,99 sendise marginaaliga kuulusid juunis keskmisest kallimate marginaalide hulka.

«Rohkem kui pooltel üldteenuse osutajatel oli juunis üldteenuse marginaali hind kõrgem kui varasematel kuudel. Võrguettevõtjatest 17 protsenti langetasid hinda ja ülejäänud jätsid hinna samale tasemele. Juunikuu üldteenuse keskmine marginaal oli samuti seni turu kõrgeim, kus hinnatõus on tingitud tarbimiskoguste vähenemisest suvekuudel,» ütles Energiaturg.ee analüütik Pirmin Tamm.

Seniavaldatud andmetel oli kõige madalam üldteenuse marginaal nii juunis kui ka eelnevatel kuudel võrguettevõtjal  Maardu Elekter AS ‒ 0,24 senti kWh kohta koos käibemaksuga. Kõige kõrgem marginaal oli võrguettevõtjal Entek AS l,92 senti kWh kohta koos käibemaksuga. Seni elektriturul kõrgeima marginaaliga, 3,39 senti kWh kohta, ettevõte Kuvart OÜ langetas marginaali 1,71 sendile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles