Gruusia lõpetas vabakaubanduskõnelused ELiga

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gruusia veinid.
Gruusia veinid. Foto: SCANPIX

Gruusia on lõpetanud Euroopa Liiduga (EL) kõnelused vabakaubandusleppe sõlmimiseks, ütles majandusminister Giorgi Kvirikašvili esmaspäeval.

«Võin ametlikult öelda, et täna täpsustati viimased üksikasjad ning Gruusia ja ELi vabakaubanduskõnelused on lõpule viidud,» lausus Kvirikašvili. «Alanud on ettevalmistused leppe allkirjastamiseks,» lisas ta.

Ministri sõnul on vabakaubanduskõneluste lõpetamine väga oluline samm novembris Vilniuses toimuva E-i idapartnerluse tippkohtumise eel. «Leping ei puuduta üksnes tollide liberaliseerimist, vaid kõrvaldab ka tehnilised takistused Gruusia kaupade ja teenuste pääsult Euroopa turule,» rääkis ta.

EL on üks Gruusia peamisi kaubanduspartnereid. Gruusia ja bloki kaubavahetus ulatus mullu 2,1 miljardi euroni, sellest 1,8 miljardit eurot moodustas kaupade sissevedu ja 300 miljonit eurot väljavedu Gruusiast, lisas Kvirikašvili.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles