Püramiidskeemi riiki tooja tutvustab uut võrgustikku

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Qneti võrgustik rahastab Vormel 1 meeskonda Marussia. Pildil poseerib Marussia vormeliga Alexander Herr.
Qneti võrgustik rahastab Vormel 1 meeskonda Marussia. Pildil poseerib Marussia vormeliga Alexander Herr. Foto: Alexander Herri erakogu

Sakslane Alexander Herr, kes kunagi tõi siia imemahla MonaVie müügivõrgu, alustas Eestis uue ettevõttega.
 

Sel kevadel hakkasid eestlaste e-kirjakastidesse potsatama kutsed ühineda võrgustikuga Qnet, mille siinse piirkonna eestvedaja on Alexander Herr, kes on «4,5 aasta jooksul aidanud sadadel inimestel endale eduka meeskonna ehitada ja ise väga lühikese ajaga kahes ettevõttes kõrgeimale tasemele jõudnud».

Qnet teatas Facebookis tänavu 9. aprillil, et «e-kaubanduse hiiglane Qnet saabub Euroopasse» ja üsna pea järgnesid viited kehvas eesti keeles kirjutatud üleskutsetele olla üks esimesi Euroopa võrgustikuga liitujaid.

15. aprillil hõisati, et Balti riikidest on juba 400 uut liitujat. 18. aprillil toimus Qneti Eesti kontoris esimene koolitus registreeritud huvilistele ja Alexander Herri kuulas Tallinnas üle 30 inimese. 24. aprillil lisati, et koolitused toimuvad peale Tallinna Tartus. Riburada järgnes Eesti üritustelt pilte, kus Herr huvilistele võrgustikku tutvustab.

Ühest skeemist teise
Herr on eestlastele tuttav MonaVie imemahla müüvast võrkturundusettevõttest, millest kirjutas eelmisel suvel Postimees. Eesti Tarbijakaitseameti hinnangul turustati MonaVie mahla aga püramiidskeemi alusel ehk keelatud müügivõttega.

Amet tegi MonaVie mahla turustanud ettevõttele NC Eurotax Anstalt ettekirjutuse sellise tegevuse lõpetamiseks. Esialgu soovis firma ettekirjutuse kohtus vaidlustada, kuid hiljem loobus sellest. Sisuliselt tunnistati sellega tarbijakaitseameti avalike suhete juhi Hanna Turetski sõnul keelatud müügivõtte kasutamist.

Kuid Herr lahkus mullu MonaViest ning praegu tutvustab ta Euroopas, sealhulgas Eestis, juba uut Aasiast pärit võrkturundusettevõtet Qnet, mille koduleheküljel oleva kirjelduse kohaselt on asutanud 1998. aastal filipiinlastest sõpruskond Hong Kongis. Ettevõte alustas tegevust nime all GoldQuest, 2003. aastal muudeti nimi QuestNetiks ning 2010. aastal lühendati nimi Qnetiks.

Kui alguses müüdi veebipoe kaudu kollektsionääridele mõeldud münte ning tegutseti peamiselt Aasias, siis praeguseks on ettevõte oma tootevalikut märkimisväärselt laiendanud – müügil on nii ehted, tervise- ja kaalulangetustooted kui ka kodutehnika. Ettevõtte peakontor asub Hongkongis ning nende tooteid turustavad iseseisvad müügiesindajad 100 riigis.

Qnetti on samuti nimetatud püramiidskeemiks ning Vikipeedia andmetel on nende tegevus seetõttu mitmes riigis keelatud. Qneti kommunikatsioonijuhi Ramya Chandrasekarani sõnul on neil ametivõimudega arusaamatusi, kuid üheski riigis pole praegu ettevõtte tegevust ametlikult keelatud.

Loe täispikka artiklit Postimehest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles