Tootjad hoiatavad sotsiaalse katastroofi eest Ida-Virumaal

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kohtla-Järve keemiatehas.
Kohtla-Järve keemiatehas. Foto: Eva Renter

Keemiatööstuse, mäetööstuse ja ehitusmaterjalitööstuse ettevõtete liidud saatsid riigikogu rahanduskomisjonile pöördumise, milles hoiatavad sotsiaalse katastroofi eest Ida-Virumaal, kui seadustatakse ressursimaksude oluline tõus, teatas

ERR Uudised

.

«Eesti ressursse kasutavad tööstusharusid esindavad liidud on väga tõsises mures Roheliste fraktsiooni ettepanekuga tõsta ressurssimakse, keskkonnatasusid ja kütuseaktsiisi,» teatavad liidud ühispöördumises.

«Täna me räägime majanduskriisist, mille mõjul on aasta algusest sisuliselt peatatud juba mitme suurettevõtete tegevus Ida-Virumaal ning tänaseks on Eesti töötlev tööstus jõudnud kriitilise piirini, millest edasi tootmine muutub Eestis mõttetuks,» märgitakse pöördumises.

Tootjateliidud kinnitavad, et keskkonnatasude tõus tähendab sisuliselt reanimatsioonis viibiva haige hapnikukraani sulgemist. «Juhime tähelepanu, et seoses kütuseaktsiiside ja keskkonnatasude tõusu kavandamisega käesolevas majandussituatsioonis on kindel osa töötlevast tööstusest määratud hukule.»

Liidud märgivad, et keskkonnatasude hüppelise tõstmise ettepaneku taga puudub sügav majandusanalüüs, mis mõju sel on Eesti tööstusele.

«On oht, et seoses suurettevõtete sulgemisega Ida-Virumaal tekib seal sotsiaalne katastroofi piirkond, tekib üldine doominoefekt, mis halvendab Eesti riigi jätkusuutlikust,» teatasid liidud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles