Väikeaktsionär: börs on Luterma väikeinvestori usaldust kuritarvitanud

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Прийт Симсон

Pikka aega Tallinna börsil erinevatesse ettevõtetesse investeerinud Arvo Nõges oli tõsiselt pettunud selles, et Luterma ei pea börsilt lahkudes tegema väikeinvestoritele ülevõtmispakkumist. Tema hinnangul on börs kui operaator tema usaldust kuritarvitanud.


«Ma olen väga üllatunud, et sellistel tingimustel lubatakse börsilt lahkuda,» rääkis Nõges aripaev.ee'le börsi noteerimis- ja järelvalvekomisjoni otsusest lubada Luterma börsilt lahkuda 10. septembril, ilma et suuromanik teeks väikeaktsionäridele ülevõtmispakkumise. «Ma olen arvanud, et börs tõesti kaitseb väikeinvestorite huve.»

«Kuna uudis on värske, kavatsen ise õigusliku analüüsi teha, kas saab seda otsust kohtus vaidlustada või kus seda saab vaidlustada,» rääkis Nõges võimalikust käitumusest. «Mulle tundub, et seda asja peaks menetlema ka investorite liit.»

Suuremat nördimust takistab väikeinvestori enda sõnul väljendamast see, kuna ta on nii kaua börsil tegutsenud, siis ta peaks teadma ka reegleid. «Ma arvasin, et ettevõtted saavad börsilt lahkuda, tehes väikeaktsionäridele ülevõtmispakkumine. Järelikult mu teadmised on puudulikud selle kohapealt,» rääkis Nõges, tunnistades, et viimastel aastatel ei ole ta reegleid lugenud.

Tallinna börs tegevjuhi Kalle Viks rääkis, et kindlasti oleks ülevõtmispakkumine väikeinvestoritele kõige parem lahendus, kuid nagu ta juba varasemas kommentaaris ütles, ei saa antud juhul ei börs ega keegi teine nõuda Lutermalt ülevõtmispakkumise läbiviimist. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles