Ettevõtlikkus aitab tööpuuduse vastu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustratiivne.
Pilt on illustratiivne. Foto: Panther Media/Scanpix

Euroopa õpilasfirmade konkursi raames toimunud liidrite foorumil leidsid suurettevõtete tippjuhid, et ettevõtlusharidus on üks võimalus võidelda noorte tööpuuduse vastu.

Diskussioonis osalesid tippjuhid firmadest nagu Mastercard, HSBC, Hyundai Motor Europe ja Hewlett-Packard ning kõik nad rõhutasid ettevõtlikkuse ja praktiliste oskuste vajalikkust tööturul hakkama saamiseks.

«Kümne aasta pärast ei ole pooltel töötajatest enam tõenäoliselt pikaajalisi töölepinguid, vaid töötatakse projektipõhiselt ning see tähendab sisuliselt, et igaüks peab oskama olla ettevõtja,» ütles Hewlett-Packardi arendusjuht Gabriele Zedlmayer.

HSBC esindaja Simon Martin ootab ettevõtlusesse värsket verd. «On palju firmasid, mis püsivad hädavaevu elus ja mille peaks kinni panema. Sellest ülejääv raha peaks liikuma aga uutesse ettevõtetesse,» kirjeldas Martin.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles