Lipstok: kriisi põhja ennustada on ennatlik

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keskpanga president Andres Lipstok peab hakkama palku kärpima.
Keskpanga president Andres Lipstok peab hakkama palku kärpima. Foto: Peeter Langovits

Majanduslanguse põhja saavutamise aega täpselt prognoosida on praegu ennatlik, sest selleks ei ole piisavalt informatsiooni, tõdes Eesti Panga president Andres Lipstok täna riigikogus küsimustele vastates.


«Ma kardan, et praegu päris täpselt välja öelda, millal see põhi käes on, oleks nagu natuke ennatlik, sest selle põhja kirjeldamise jaoks võib-olla puudub lõplik informatsioon,» lausus Lipstok vastuseks Jaan Kundla küsimusele, millal saabub Eestis majanduslanguse põhi ja millal see tõusule pöördub.

Lipstoki sõnul saab ta rääkida Eesti Panga prognoosile tuginedes ning selle alusel võiks selle aasta lõpupoole hakata ka Eestis ilmnema juba tunnetatavaid stabiilsuse märke. «Tunnetatavaid,» toonitas Lipstok.

Lipstoki sõnul on neid märke juba täna erinevates sektorites veidi näha. «Aga siit ei saa veel mingit järeldust teha,» lausus Lipstok.

«Kui siis rääkida uuest tõusufaasi jõudmisest, siis järsku 2010. aasta teisel poolel võiks midagi positiivsemalt ka juba nägema hakata. Mitte ainult enam tunnetuslikult,» ütles Lipstok.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles