Eurovolinik: hästiohjatud migratsioon soodustab kasvu

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Euroopa Komisjoni sisevolinik Cecilia Malmström
Euroopa Komisjoni sisevolinik Cecilia Malmström Foto: SCANPIX

Kõrgest tööpuudusest hoolimata on Euroopa Liidus täitmata töökohti väga palju, ütles Euroopa Komisjoni sisevolinik Cecilia Malmström neljapäeval Vilniuses, rõhutades, et hästiohjatud migratsioon võib majanduskasvu soodustada.

«Tööpuudusest hoolimata on ELis täna puudus oskustest, mida oleks võimalik leida Euroopa Liidust ega tarvitseks mujalt otsida,» ütles volinik ELi justiits- ja siseministrite mitteametlikul kohtumisel.

Ministrid võtsid Vilniuses muu hulgas arutusele iga-aastase migratsiooni- ja asüüliraporti ning käsitlesid Leedu eesmärke ELi eesistujana.

«Me võime jätkata Leedu eesistumisajal läbirääkimisi hooajatööliste direktiivi üle, saavutada edu teadlaste ja tudengite liikumise lihtsustamises,» ütles Malström.

«Me rõhutasime komisjoni poolt ka seda, et migratsioon, kui seda hästi ohjata, on väga tähtis kasvu allikas.»

ELi kavandatav hooajatööliste direktiiv peaks parandama teatud ajaks teise riiki tööle siirduvate inimeste sisenemis- ja elutingimusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles