Forum Cinemas: oleme valmis oma süütust tõestama

Enn Tosso
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Forum Cinemasi juhatuse esimees Kristjan Kongo lubas, et Solarise ostmise järel piletihind ei tõuse.
Forum Cinemasi juhatuse esimees Kristjan Kongo lubas, et Solarise ostmise järel piletihind ei tõuse. Foto: Ardi Truija / Pärnu Postimees

Forum Cinemas on valmis igakülgseks koostööks konkurentsiametiga tõestamaks, et juunikuise hinnatõusu näol ei olnud tegu Solarise kino operaatorivahetusest tingitud hinnakokkuleppega, teatas ettevõte pressiteate vahendusel.

Ettevõtte tegevjuhi Kristjan Kongo sõnul pidas Forum Cinemas juuni lõpus veel pingelisi läbirääkimisi Solarise keskuse esindajatega ning hinnaküsimus ei kuulunud renditehingu läbirääkimiste teemade hulka.

«Valmistasime Solarise kinosaalide rendilepingu allkirjastamiseks täie teadmisega, et tehingu kinnituseks hangime kooskõlastuse konkurentsiametilt. Tehingu osapooled hindavad konkurentsiameti kompetentsi väga kõrgelt ning vahetult enne tehingu sõlmimist ebaseadusliku hinnakokkuleppe tegemine oleks olnud absurdne. Asjaolu, et Solaris kino meiega samaaegselt hindu tõstis, oli meile väga ebameeldiv üllatus ning me mõistame igati konkurentsiameti ning avalikkuse kahtlustusi selles küsimuses,» sõnas Kongo.

Kongo kinnitab jätkuvalt, et hinnatõusu tingis vajadus katta aasta aastalt kasvavaid püsikulusid. «Nii nagu aastatega kallinevad tarbijate jaoks toidu ja esmatarbekaupade hinnad, on märkimisväärselt kasvanud ka meie tegevuskulud – elektrihinna tõusuga jõudsime aga piirini, kus paarikümnesendine hinnatõus oli vältimatu,» sõnas ta.

Forum Cinemas kinnitab ka jätkuvalt, et ei kavatse Solarise kino opereerima asudes hindu tõsta. «Lähiaastatel lisandub Tallinnasse terve hulk uusi kinosid ja kinoettevõtjaid ning me ei suudaks nendega konkureerida, kui piletihindu kunstlikult kõrgel hoiaksime. Lisaks konkureerime juba täna aastatetaguse perioodiga võrreldes palju rohkem muude meelelahutusvõimalustega nagu telekanalite filmide salvestused ja kodune filmilaenutus – see konkurents hoiab kinopileti hinda jätkuvalt mõistlikul tasemel,» selgitas Kongo.

Forum Cinemas teatas eile, et soovib asuda opereerima Tallinnas tegutsevat kinokeskust Solaris Kino. Osapooled allkirjastasid üleeile eellepingu, mille kohaselt Forum Cinemas hakkab rentima Solarise kinoruume ning tehnikat. Tehingu jõustumise eelduseks on vastava loa saamine Konkurentsiametilt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles