Ligi: suurim hinnataseme tõusu põhjus on olnud elektrituru avanemine

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahandusminister Jürgen Ligi.
Rahandusminister Jürgen Ligi. Foto: Toomas Huik

Juunis oli Eesti inflatsioonimäär 4,1 protsendiga taas Euroopa Liidu kõrgemate hulgas. Rahandusminister Jürgen Ligi hinnangul on kõrge inflatsiooni põhjustanud Eesti avatud majandus ja hiljutine elektrituru avamine.

Eestis on endiselt euroala suurim inflatsioon, olles enam kui kaks ja pool korda kiirem kui euroalas tervikuna, hinnataseme tõusuga on Eesti esirinnas olnud alates Euroopa Liiduga liitumisest, juunis ületas Eesti inflatsioonimäära Euroopa Liidu riikidest vaid Rumeenia, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Rahandusminister Jürgen Ligi kinnitusel on kõige suurem põhjus hinnataseme tõusul olnud elektrituru avamisel.

«Ma võin öelda riigi poolt, et kõik mida teha saab, on tehtud - konkurentsi soodustamine, tasakaalus eelarve ja konkurentsi kontroll, kõige tugevam probleem või ainus tõsine probleem on meil olnud monopolidega ja nüüd siis ka elektrituru avanemisel selgus, et päris hästi meie turg ei toimi ja see on ka praegu tõsine hinnatõusu tegur olnud,» selgitas Ligi.

Ministri sõnul ei maksa protsendikümnendike pärast liialt pead valutada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles