Almunia: EL tahab vältida Läti valuuta devalveerimist

LETA/REUTERS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Joaquin Almunia
Joaquin Almunia Foto: AP / Scanpix

Euroopa Komisjon tahab iga hinna eest vältida Läti valuuta devalveerimist, ütles täna ELi majandus- ja rahandusvolinik Joaquin Almunia.


Seda on võimalik teha, aidates Lätil läbi viia selle ja järgmise aasta eelarvekärpeid, ütles ta.

Läti latt on seotud euroga, kuid üleilmne laenukriis koos riigi 18-protsendise majanduslangusega on valanud õli tulle spekulatsioonidele, et Riia on sunnitud oma valuuta devalveerima.

«Lati (fikseeritud kursi) lõpp tekitaks väga tõsiseid raskusi ning me tahame sellist olukorda iga hinna eest vältida,» ütles Almunia pressikonverentsil pärast kohtumist Läti peaministri Valdis Dombrovskisega.

«Selle situatsiooni vältimiseks on vaja võimalikult kiiresti, juba järgmisel nädalal eelarveparandused (500 miljoni lati suurune eelarvekärbe) vastu võtta,» ütles ta.

See avaks tema sõnul tee Euroopa Liidu ja Rahvusvahelise Valuutafondi laenu edasistele väljamaksetele ning aitaks taastada turgude usalduse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles