Forum Cinemas soovib omandada Solaris Kino

Enn Tosso
, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Solaris Kino.
Solaris Kino. Foto: Meelis Tomson / Õhtuleht

Forum Cinemas on huvitatud Tallinnas tegutseva kinokeskuse Solaris Kino omandamisest, osapooled kirjutasid täna alla omandi üleminekut ning kinoruumide pikaajalist  renti puudutavatele eellepingutele, teatas ettevõte. Tehingu jõustumise eelduseks on vastava loa saamine Konkurentsiametilt.

Forum Cinemas’i emafirma Finnkino Oy tegevdirektori Liisi Jauho sõnul ootavad nad väga võimalust laiendada oma kinovõrku ja alustada Solaris Kino opereerimist. «Tegu on suurepärases asukohas oleva hästi toimiva kinoga, mis seetõttu sobib hästi meie kinovõrguga. Kavatseme jätkata Solaris Kino olemasolevatele klientidele unustamatute filmielamuste pakkumist ning loodame leida juurde ka uusi kliente,» ütles Jauho.

«Meie huvi on laiendada tegevust Eesti turul. Usume väga kinoärisse ja tahame oma panuse selle arengusse anda ka edaspidi,» rääkis Jauho. Ta märkis, et lisaks Solaris Kino omandamisele kavatseb Forum Cinemas lähiaastail avada Tallinnas veel ühe multiplex-kino.

«Tänaseni on kaks Tallinna kesklinnas asuvat kinokeskust aktiivselt võidelnud ühtede ja samade inimeste tähelepanu eest, mistõttu keskendutakse peamiselt vaid suuremate kassahittide näitamisele. Senise 11 saali asemel 18 saali võimalusi kasutades saame filmivalikut laiendada, millega loodame tuua kinodesse üha uusi ja uusi inimesi,» lisas Forum Cinemas’i juhatuse esimees Kristjan Kongo.

Solaris Kino omanikfirma, Solaris Property Partners’i juhatuse liige ning Rootsi investeerimisfondi Sveafastigheter esindaja Matti-Pekka Sävelkoski kinnitas eellepingu sõlmimist. «Näeme Forum Cinemas’t kui strateegilist investorit, kes on huvitatud kinoturu arendamisest, mis on selgelt ka Solarise külastajate huvides. Teisalt kinnitab meile tehtud pakkumine, et Solaris Kino meeskond on viimasel kolmel aastal teinud väga head tööd,» kommenteeris lepinguid Sävelkoski.

Osapoolte kinnituste kohaselt on lepingute jõustumise eelduseks, et Konkurentsiamet annab oma loa tehingule. Sävelkoski kinnitas, et Solaris Kino püsiklientide huvid on allakirjutatud müügilepingus hästi kaitstud. «Hindame kõrgelt oma püsikliente ja teeme omalt poolt kõik, et ka pärast operaatori vahetust säiliksid nende õigused ja nad saaksid nautida sama head kinokülastust kui täna,» märkis Sävelkoski.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles