Google peab oma TV-teenuse loomiseks läbirääkimisi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Google´i logo ettevõtte Prantsusmaa kontoris asuval vaibal
Google´i logo ettevõtte Prantsusmaa kontoris asuval vaibal Foto: SCANPIX

Google on pidamas meediakorporatsioonidega läbirääkimisi uue internetipõhise TV-teenuse loomiseks, kirjutab Wall Street Journal oma anonüümseks jääda soovnud allikatele toetudes.

Wall Street Journali andmetel on Google ettevõttesiseselt ka juba uue teenuse demoversioone esitlenud.

Ka mitmed teised tehnoloogiaettevõtted nagu Sony, Intel ja Apple on viimasel ajal hakanud internetipõhise televisooni vastu huvi tundma, töötavat teenust ei ole ühelgi neist veel õnnestunud käivitada, kuna seni ei ole suudetud  meediakorporatsioonidega kõiki selleks vajalikke litsentsilepinguid sõlmida.

Juhul kui nimetatud interneti-TV teenused peaks turule jõudma, oleks neil ilmselt üsna suur mõju traditsioonilisele TV-ökosüsteemile, luues uut konkurentsi maksutelevisiooni operaatoritele, kellel on juba praegu lepinguliste klientide juurde meelitamisega raskusi.

Hetkel turul tegutsevad Netflix, Hulu ja Amazon pakuvad küll nõudetelevisiooni, kuid nende viimased  jõupingutused on Wall Street Journali hinnangul suunatud pigem tavaliste telekanalite  ja TV nõudeprogrammide internetis näitamise, mitte orginaalsisu näitamise või loomise suunas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles