Raport: OECD riikides pole lähiajal töötuse vähenemist oodata

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Töötud Ateena töötuameti ees järjekorras
Töötud Ateena töötuameti ees järjekorras Foto: SCANPIX

Äsja avalikustatud Majanduskoostöö ja Arengu Organisatsiooni OECD raporti järgi jääb töötus OECD riikides kõrgeks ka tuleval aastal, seejuures on eriti ohustatud noored ning madala kvalifikatsiooniga töötajad

Raporti järgi vähenevad OECD riikide töötunumbrid järgmise 18 kuu jooksul vaid 0,2 protsenti ehk käesoleva aasta maikuu 8 protsendilt 7,8 protsendini 2014. aasta lõpuks. see tähendab, et OECD 34 liikmesriigis on töötute arv 2014. aasta lõpul hinnanguliselt kokku 48 miljonit inimest.

USA töötus peaks langema selle perioodi jooksul 7,6 protsendilt 7 protsendile, Saksamaal 5,3 protsendilt alla 5 protsendi. Ülejäänud Euroopa kohta ennustatakse aga kas muutumatut seisu või isegi mõningast töötuse kasvu.

Näiteks on raporti prognooside järgi Prantsusmaa töötus tõusnud 2014. aasta lõpuks 11 protsendile, Itaalias on selleks määraks järgmise aasta lõpus 12,5 protsenti ning Hispaanias ja Kreekas hinnanguliselt 28 protsenti.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles