SEB Eesti kasum kasvas teises kvartalis 18,7 miljoni euroni

Kalev Aasmäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
SEB
SEB Foto: Peeter Langovits

SEB Eesti üksused lõpetasid 2013. aasta teise kvartali 18,7 miljoni eurose kasumiga, mullu samal perioodil oli vastavaks kasuminumbriks 18,5 miljonit eurot.

SEB Eesti poolaasta kasum vähenes eelmise aasta 41,5 miljonilt eurolt 38,7 miljonit euroni.

SEB Eesti tegevustulud vähenesid teises kvartalis 32,4 miljoni euroni, eelmisel aastal oli selleks 33,9 miljonit eurot. Tegevuskulud vähenesid 15,6 miljonilt eurolt 14,8 miljoni euroni.

SEB panga juhatuse esimehe Riho Undi sõnul  on aasta esimene pool nii era- kui ka äriklientidele olnud üsna hea.

«Isegi nii hea, et nii aktiivset suve ei ole olnud vähemalt viimased 5–6 aastat. Erasektori investeeringud on taastumas ja asendamas vähenenud avaliku sektori investeeringuid. Hea on näha taas kinnisvaratehingute suurenemist ja samuti on kasvamas sisetarbimine. Mittetöötavate laenude tase on langenud 2008. aasta tasemele ja nähtavasti paraneb olukord veelgi,» ütles Unt.

«Tõenäoliselt kogeme mõõdukat majandusaktiivsuse kasvu jätkumist ka aasta teises pooles. Suurimaks riskiks on välised šokid, sisemaiselt on teravaim küsimus, kuidas ettevõtjad saavad hakkama töötajate suurenevate palgaootustega,» kommenteeris SEB Eesti juht.

SEB-s töös olevate laenu- ja liisinguprojektide maht on ligi kolmandiku võrra suurem kui varasematel perioodidel, ulatudes ligi 700 miljoni euroni.

2013. aasta teises kvartalis andis SEB Eesti  eraisikutele laenu 30 protsenti rohkem kui mullu samal perioodil. Mais väljastati Eestis kodulaene 65 miljoni euro eest, mis on viimase viie aasta suurim maht. Pangale oodatult pöördus eraisikute laenuportfell pärast mitu aastat kestnud kahanemist teises kvartalis taas püsivalt kasvule.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles