EL loob süsteemsete riskide nõukoja

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Euroopa ühisraha tähis
Euroopa ühisraha tähis Foto: SCANPIX

Täna Euroopa Liidu rahandusministrite kohtumisel Luksemburgis otsustati luua süsteemsete riskide nõukoda, mis aitaks vältida praeguse kriisi kordumist.


Euroopa keskpanga juurde loodav kogu hakkab koondama infot ja omama ülevaadet kogu Euroopa finantsturul toimuvast, et märgata riskide kuhjumist ning astuda vajadusel ennetavaid samme, teatas rahandusministeerium.



«Meie regioonis on järelevalve alane koostöö partneritega Põhjamaades eeskujulik. Koostöö parandamine Euroopas annab selge panuse finantsstabiilsuse kasvatamisele,» ütles rahandusminister Jürgen Ligi.



Ecofinil arutati ka seda, millistele põhimõtetele tuginedes peaks Euroopa Liit osalema globaalse kliimakokkuleppe ettevalmistamisel. Rahandusministrite tähelepanu keskendus mõistagi kliimapoliitika rahastamise küsimustele. Teema tuleb arutusele ka suvisel Euroopa Liidu Ülemkogul.



Rahandusminister Jürgen Ligi kohtus Ecofini raames ka Euroopa Komisjoni rahandusvolinik Joaquin Almuniaga. Arutati olukorda Eestis ning regioonis laiemalt ja tõdeti, et Eesti valitsuse konservatiivne eelarvepoliitika on ainuõige viis vastata majanduse kohandumisele ja selle mõjudele.

«Eesti eesmärk on jätkuvalt vastutustundlik eelarvepoliitika ja stabiilne maksukeskkond ning järjekindlalt rakendatuna on selle tulemuseks liitumine euroalaga,» kinnitas rahandusminister Ligi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles