Jaapani ettevõtjad arutasid kohtumisel Ansipi ja EAS-iga majanduskoostöövõimalusi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Täna arutasid Jaapani ettevõtjate liidu Keidanreni esindajad valitsusasutuste esindajate ja EASiga kahe riigi vahelisi majanduskoostöövõimalusi.
Täna arutasid Jaapani ettevõtjate liidu Keidanreni esindajad valitsusasutuste esindajate ja EASiga kahe riigi vahelisi majanduskoostöövõimalusi. Foto: EAS

Täna arutasid Jaapani ettevõtjate liidu Keidanreni esinejad kohtumistel peaminister Andrus Ansipi, valitsusasutuste esindajate ja EASiga kahe riigi vahelisi majanduskoostöövõimalusi.

Muuhulgas pakkus Keidanreni delegatsioonile huvi see, kuidas on Eestis info- ja kommunikatsioonitehnoloogia lahenduste kasutuselevõtu abil majanduskeskkonda positiivselt mõjutatud. Selle ilmestamiseks tutvustati Eesti e-riigi innovatsiooni baaskomponente, mille abil on nii avaliku kui ka erasektori tööd oluliselt efektiivsemaks muudetud. Külaskäigu raames toimus ka Eesti-Jaapani majandussuhete ümarlaud.

Majandus- ja Kommunikatsiooniministeeriumi IT-asekantsler Taavi Kotka tervitab Jaapani kui ühe maailma suurema majanduse huvi Eesti vastu. «Eesti on küll väike, kuid uuendusmeelne ja maailmas IT-lahenduste poolest esirinnas. Arutame võimalusi meie kogemuste kasutamiseks suuremal Jaapani turul,» selgitas Kotka.

EASi juhatuse esimees Taavi Laur näeb samuti mitmeid koostöövõimalusi. «Meile on suur tunnustus osaleda juba praegu Jaapani suurkorporatsioonidega mitmetes ühisprojektides ning loodan, et Keidanreni visiit annab koostööle veel hoogu juurde, ennekõike logistika ja tehnoloogia valdkonnas,» lisas Laur.

Keidanren on Jaapani suurettevõtete liit, millel on ca 1500 liiget, enamasti ettevõtted, kuid ka ettevõtete organisatsioonid. Kuigi liikmete arv on Jaapani ettevõtete hulka arvestades väike, on nende mõju Jaapani majandusele väga suur.

Jaapani delegatsiooni juhib ettevõtjate liidu Euroopa regionaalkomitee kaasesimees ja Sumitomo Life Insurance Company esimees Shinichi Yokoyama, delegatsiooni kuuluvad suurfirmade Sojitz Corporation, ANA Holdings Inc., Nomura Securities Co., Hitachi, Sumitomo Life Insurance, Mitsubishi Chemical Europe GmbH, Mitsubishi International GmbH, The Bank of Tokyo-Mitsubishi UFJ ja Marubeni Corporation omanikud ning tegevjuhid.

Tegemist on Keidanreni neljanda visiidiga Eestisse, esimene külastus toimus 1992. aastal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles