G4S kontserni süüdistatakse Suurbritannias riigi petmises

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
G4S.
G4S. Foto: SCANPIX

G4Si kontserni ootab Suurbritannias kriminaaljuurdlus, kuna nad esitasid väidetavalt riigile miljoneid naelu kõrgemaid arveid, küsides raha ka nende elektrooniliselt jälgitavate kurjategijate eest, kes on surnud, riigist lahkunud või tagasi vanglasse pandud.

Suurbritannia justiitsministeerium süüdistab nii G4Si kui ka konkureerivat turvafirmat Serco pettuses, kuna nad avastasid, et kuigi riigil oli elektroonilise järelevalve all keskmiselt 15 000 vabadusse lastud kurjategijat, koostasid turvafirmad neile arveid 18 000 inimese eest, kirjutas The Telegraph.

Kuigi veel ei ole tõendeid, et firmad tegutsesid teadlikult, kirjeldavad ametivõimud olukorda kui «potentsiaalset pettust».

Justiitsministeeriumi esindaja Chris Graylingi sõnul on G4S keeldunud koostööst ning seetõttu pöörduti tõsiseid pettusi uuriva büroo poole (Serious Fraud Office).

Serco tegi ametivõimudega koostööd ja teda SFO uurimine esialgu ees ei oota. Lisaks on Serco lubanud vajadusel raha riigile kokkulepitud summas tagasi maksta.

Liiga suurte arvete edastamine on võimude sõnul kestnud vähemalt 8 aastat ja võib ulatuda suisa 1999. aastasse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles