Arvutikeskuse sulgemine tegi juhtidest ettevõtjad

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Toomas Huik

Kolme kesksuvise nädala jooksul justkui haihtus õhku Eesti üks tuntumaid arvutikaupade jaemüüjaid Arvutikeskus – töötajad saadeti laiali, poed suleti ja tassiti kaubast tühjaks, ettevõtte osakud liikusid advokaadi nimele.

Neil riismetel on aga juba esimesi samme astumas uus, ekstöötajate ja neile appi tulnud investori ellu kutsutud ettevõte Arvutitark, kirjutab Äripäev.

«Kui me selle kõik üle elame, siis ei võta meid ussi- ega püssirohi,» ütleb endine Arvutikeskuse (alates eilsest nimega Pc Center, artiklis räägime endiselt Arvutikeskusest – toim) tegevjuht Marika Otsep, nüüd juba ettevõtja.

Arvutikeskuse sulgemisest kuulnud Haapsalu ettevõtja Arne Veske võttis ühendust Arvutikeskuse endise omaniku Kristjan Pihelgasega ja tegi ettepaneku äri koos edasi ajada. Mehed kokkuleppele siiski ei saanud. Kui Otsep kuulis Pihelgase ebaõnnestunud läbirääkimistest, võttis ta ühendust Veskega.

Kiiresti lüüakse käed, otsustatakse asutada uus ettevõte Arvutitark OÜ, millest 50 protsenti hakkab kuuluma Veskele, 25 protsenti Otsepile ja 25 protsenti Arvutikeskuse ostu-müügijuht Aleksandr Priidemannile. Veske on ettevõttes finantsinvestor, Otsep ja Priidemann tegelevad igapäevase juhtimisega.

Arvutikeskuse endised töötajad küsivad iga päev, millal nad saavad uuesti tööle asuda, nüüd juba Arvutitarga ridadesse. Priidemann ütleb, et järgmisel nädalal loodavad nad kauba müümisega alustada.

Pikemat lugu loe tänasest Äripäevast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles