Playtech omandas 38 miljoni euroga pokkerikooli Pokerstrategy

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Playtechi kontor.
Playtechi kontor. Foto: Margus Ansu

Suure osa oma arendustööst Eestis tegev internetikasiinode tootja Playtech kavatseb 38 miljoni euroga omandada Gibraltaril tegutseva Pokerstrategy.com, mis peab veebis Euroopa turgudele sihitud kuue miljoni kasutajaga pokkerikooli.

Playtech omandas Pokerstrategy.com-i ettevõttelt Etruvian Holdings Limited ja kavatseb selle integreerida oma kontserni senise tegevusega. Ostu finantseeritakse Playtechi bilansis olemasolevast rahast, teatas ettevõte Londoni börsile.

Möödunud aastal oli Pokerstrategy.com maksueelne kasum ligikaudu 19,5 miljonit eurot ja möödunud aasta lõpul oli omandatava ettevõtte koguvara 18,5 miljonit eurot ja netovara 16,3 miljonit eurot.

Pokerstrategy.com omandamine, arvestades kulu- ja kasumisünergiaid, suurendab Playtechi hinnangul kontserni kasumit. Playtech kavatseb omandamise kaudu mitmekesistada oma äri, pakkudes Playtechilt tarkvara tellijatele juurdepääsu maailma suurimale sõltumatule võrgupokkeri kogukonnale.

Kontserni nõukogu hinnangul täiendab Pokerstrategy.com kontserni olemasolevat turundusdivisjoni ja tugevdab üldist positsiooni pokkeriturul. Pokerstrategy.com asutajad Dominik Kofert ja Enrique Guzmán jäävad ettevõttesse edasi nõustajatena.

Playtechi Tartus tegutseva tütarettevõtte OÜ Playtech Estonia käive kasvas mullu 10 protsenti 18,8 miljoni euroni ja kasum 32,2 protsenti 904 106 euroni.

Möödunud aasta lõpetas ettevõte kasumiga tänu koostöö jätkumisele seniste äripartneritega ning emaettevõtte poolt sõlmitud uute lepingutega.

Playtech Estonial oli mullu keskmiselt 454 töötajat, kelle tööjõukulud olid 14,4 miljonit eurot. Aasta varem oli töötajaid 426 ja kulud 13,1 miljonit eurot. Ettevõtte kogu toodang läheb ekspordiks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles