Barnes & Noble´i tegevjuht lahkus riistvaraäri kehvade tulemuste tõttu ametist

Kalev Aasmäe
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Barnes & Noble´i raamatupood New Yorgis
Barnes & Noble´i raamatupood New Yorgis Foto: SCANPIX

USA suurim raamatumüügi jaekett Barnes & Noble teatas eile, et ettevõtte tegevjuht William Lynch astus oma ametist tagasi, kirjutab Wall Street Journal.

Uudis Lynchi ametist lahkumise kohta tuleb vaid kuu peale seda, kui ettevõte teatas oma digitaaläri rohkem kui kahekordistunud kvartalikahjumist.

William Lynch sai Barnes & Noble´i juhiks kolm aastat tagasi, olles varasemalt olnud vastutav ettevõtte veebikeskkonna toimimise eest. Ta keskendus oma tegevuses e-raamatute äri arendamisele ja ettevõtte enda Nook digitaalsete seadmete seeria, seehulgas ka värviliste tahvelarvutite loomisele.

Kuigi Barnes & Noble on näidanud soliidseid tulemusi e-raamatute äris, pole riistvara tootmine siiani loodetud tulu toonud. Traditsiooniliselt raamatumüügiga tegelenud ettevõte ei ole suutnud vaatamata oma ponnistustele kinnitada kanda tahvelarvutiturul, kus koore on siiani riisunud palju suuremad tehnoloogiahiiglased nagu Amazon, Apple, Google ja Samsung. Hiljuti teatas firma, et loobub värviliste tahvelarvutite tootmisest ning hakkab otsima digitaalse sisu müümiseks riistvarapartnereid.

Peale 27. aprillis lõppenud kvartalitulemuste avalikustamist tunnistas Lynch analüütikutele, et seadmete äri kahjum oli oodatust palju suurem.

Barnes & Noble´i aktsia kukkus eilse börsipäeva lõpuks 4,6 protsenti, langetades ettevõtte turuväärtuse alla miljardi dollari piiri.

Lynchi järglase nime ei ole veel avalikustatud, küll aga nimetati samaaegselt tema lahkumisega firma praegune finantsjuht Michael Huseby Nook Media üksuse juhiks ja ühtlasi Barnes & Noble´i presidendiks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles