Paindliku töötamise võimalus on sõjas heade töötajate nimel võtmeküsimus

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kell
Kell Foto: Ove Maidla / Postimees

Järjekordne uuring toob välja, kuivõrd oluline on praeguses sõjas parimate töötajate nimel ettevõtte poolt oma inimestele pakutav paindlikkus tööasjade korraldamisel, kirjutab Inc.com.

Catalysti nimelise organisatsiooni tehtud uuringus küsiti 725-lt võimekalt töötajalt ehk MBA kraadiga täistööajaga töötavatelt inimestelt nende kogemuste kohta seoses paindliku töötamisega. Siin on kolm järeldust, mis nende vastustest välja tuli:

Võimalus paindlikult töötada on populaarsem, kui arvata võiks. Jättes kõrvale Yahoo juhtumi, siis on paindlikust töökorraldusest saanud uus normaalsus. 81 protsenti selles uuringus osalenud inimestest ütles, et nende tööandja pakub mingis osas võimalust töötada paindlikult ehk ise üle oma töökorralduse üle otsustada.

Kui sa ei luba paindlikult töötada, siis sa enda juurde tipptegijaid ei saa. Ettevõtted, kus on töötajatel mingil määral lubatud otsustada ise oma töötamise üle, on inimestel kõrgemad karjääripüüdlused võrreldes nende firmadega, kus kõik on rangelt ette kirjutatud ja inimestel otsustamisvabadus puudub.

Paindlikkuse puudumisel on hind. Paindlikkust hindavad eriti naised – kui ettevõte on väga jäikade põhimõtetega, siis just naiste silmis on see puudus. 57 protsenti naistest, kes töötasid ettevõtetes, kus paindlikku töötamist ei lubatud, tunnistasid, et nad on oma karjääriplaane seoses selle ettevõttega kärpinud. Ehk et nad vaatavad mõne muu töövariandi järele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles