TTÜs hakatakse looma maailmakuulsaid idufirmasid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alar Kolk 3D prinditud ajuga
Alar Kolk 3D prinditud ajuga Foto: Peeter Langovits

Täna algas TTÜs Euroopa innovatsiooniakadeemia, kus osalejatel on aega 15 päeva, et luua rahvusvahelises keskkonnas innovatiivne äriidee ning sellele ärimudel ning prototüüp. Parimad lahkuvad ka alginvesteeringuga.

Innovatsiooniakadeemia algas täna kell 9.45 Facelift Deer’i kontserdiga, millele järgnes Euroopa Innovatsiooniakadeemia presidendi Alar Kolgi aju 3D-mudeli väljaprintimine.

Edasi järgneb tudengitele 15-päevaline koolitusprogramm, kus esimeses pooles keskendutakse teoreetiliste teadmiste omandamisele ning teises pooles praktilistele ülesannetele.

Tudengeid koolitavad juhtivspetsialistid nii Microsoftist kui ka Samsungist. Samuti annavad tudengitele juhiseid oma ala eksperdid nii Euroopast kui Ameerikast. Näiteks mobiilirakenduste väljatöötamise ekspert Kenneth Singer (Berkeley Ülikool), Chris Burry (Silicon Valley, USMAC) ning Thomas J. Howard (TTÜ). Lavale astub ligi 40 erinevat õppejõudu ning 20 mentorit.

Innovatsiooniakadeemia osalejate viimane suur sündmus on  rahvusvaheline konverents Latitude59, kus kõik meeskonnad esitlevad oma prototüüpi riskikapitalistidele ning investoritele. Innovatsiooniakadeemia enda poolt on välja pandud peaauhind 10 000 eurot äriidee elluviimiseks.

Osalejaid on ligi 200 ning 30 erinevast riigist, sh Hiinast, Brasiiliast, Kanadast, USAst ning Gruusiast.

Kolk ei ole oma ootustes tagasihoidlik: «Meil alustab uute start-up’ide loomisega 40 meeskonda ning me loodame, et nendest vähemalt mõni saab maailmakuulsaks.»

«Täna on meil juba mitmeid start-up'e, kes on tulnud innovatsiooniakadeemiast ning proovivad ärimaailmas oma kanda kinnitada. Üks neist on näiteks Londonis, kes tegeleb tervishoiu valdkonnas, ning teine Ameerikas, kes tegutseb 3D-printimise valdkonnas. Üsna pea on nad nii kuulsad, et me kõik tunneme neid,» usub Kolk.

Osaleja Cheng Lai Victor Huang kirjeldab oma ootusi: «Viieteist päeva jooksul me proovime teha oma ettevõtte nii, et meil praegu on olemas ainult ideed. Meie äriidee on mobiilirakendus, millega saab mängida telefonis tuntud laua- ja kaardimänge ning seda nii iseseisvalt kui ka oma sõpradega online’is. Me loodame, et me saame siin väga palju ideid juurde, kuidas seda paremini ellu viia, ning samuti uusi tutvusi.» Huang õpib US Berkeley ülikoolis arvutiteadust.

Tiimi PopFizz'i liige Maksim Solovjov kirjeldab oma äriideed: «Meie idee on veebikeskkond, mis tutvustab kõikvõimalikke võimalusi, kuidas oma vaba aega veeta.» PopFizz’i teine liige Zack Fischmann kirjeldab, kuidas nad tiimi moodustasid: «Igaüks sai EIA interneti keskkonnas oma idee esitada ning ideede sarnasuse või meeldivuse alusel me siis moodustasime meeskonnad.» Solovjov lisab: «Me oleme ka juba selle ideega töödanud ning seda täpsustanud ja edasi arendanud.» Nende kolmda liikme Wendy Ho sõnul suhtlesid nad oma meeskonnaga algul läbi interneti ning alles eelmisel reedel nägid nad üksteist näost näkku. Fischermann ning Ho õpivad US Berkeleys ning Solovjov TTÜ-s.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles