Singapuri karmistunud internetireeglid pälvivad kriitikat

Kalev Aasmäe
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Google´i kontor Singapuris
Google´i kontor Singapuris Foto: SCANPIX

Internetihiiglased Facebook, eBay, Google ja Yahoo! kritiseerisid avalikult Singapuri valitsuse otsust karmistada uudisteportaalide tegevusega seotud regulatsioone, kirjutab Reuters.

Mai lõpus teatasid Singapuri võimud, et Singapuri uudiseid kajastavad veebileheküljed peavad edaspidi taotlema litsentse, nimetades seejuures 10 uudisteportaali, mille tegevust uued reeglid mõjutavad.

Näiteks peavad portaalid litsentsi saamiseks omama igakuiselt vähemalt 50 000 unikaalset Singapuri külastajat, nad on kohustatud riigile maksma üle 39 000 dollari tagatisraha ning kustutama 24 tunni jooksul iga artikli, mida võimud ebasobivaks peavad.

Internetihiiglased Facebook, eBay, Google ja Yahoo! teatasid, et muudetud reeglid «mõjutavad negatiivselt Singapuri ülemaailmset kuvandit avatud ja ettevõtlussõbraliku riigina.»

Google´i kõneisiku sõnul on eriti murettekitav muudetud reeglite negatiivne mõju kohalikele ettevõtjatele, kes on nüüdsest silmitsi teadmatuse ja senisest suuremate õiguslike riskidega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles