G4S: orgaanilist kasvu on turvaturul väga raske saavutada

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
G4S Eesti juhatuse esimees Priit Sarapuu (esiplaanil) ja STV juhatuse liige Erik Reinaru.
G4S Eesti juhatuse esimees Priit Sarapuu (esiplaanil) ja STV juhatuse liige Erik Reinaru. Foto: Toomas Huik

G4Si juhatuse esimees Priit Sarapuu ütles pressikonverentsil STV turvateenuste ostmist kommenteerides, et konkurents turvaturul on väga tihe ja ilma teiste ettevõtete ostmiseta on väga keeruline kasvada.

STV turvateenuste ostmisega sai G4S juurde umbes 900 klienti. «Kui me 2011. aastal kasvasime orgaaniliselt aasta lõpuks 500 kliendi võrra, 2012. aastal 750 kliendi võrra ja täna liigume orgaaniliselt 500 kliendi tempos, siis sellised ostud on lihtne moodus korraga palju oma kliendibaasi kasvatada,» selgitas Sarapuu.

Sarapuu kinnitas, et kõik inimesed, kes STVs turvavaldkonnaga seotud olid, võetakse üle ja ka kliente teenindatakse vastavalt nende kehtivatele lepingutingimustele.

Turuosa saab G4S STV turvaäri ostuga juurde marginaalselt, Sarapuu julges pakkuda, et ehk võib see lisada senisele 43 protsendile ühe protsendipunkti.

Sarapuu ei välista ka edasisi oste ning kasvamiseks laienetakse ka põhitegevusest erinevates valdkondades.

Turvaturu suurimaks probleemiks on Sarapuu väitel töötajate puudus, mille põhjuseks on liiga väike palk. «Selleks, et saaksime palka tõsta, tuleb meie klientidele selgeks teha, et teenuse hind peab tõusma,» ütles Sarapuu. Samuti arendatakse tehnoloogiat, mille abil saaks pakkuda rohkem mehitamata teenuseid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles