Võta puhkusele kaasa hea raamat, mitte Facebook. Aga kuidas?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nutitelefon.
Nutitelefon. Foto: SCANPIX

Mõni inimene ujutab puhkuse ajal kogu Facebooki üle oma reisipiltidega, nõnda et tekib küsimus, kas taolist pidevalt ühenduses olemist saab üldse pidada puhkamiseks või pigem on see vaid illusioon puhkamisest. 

Pole mingi saladus, et enamik meist on sõltuvuses oma seadmetest. Digital Detoxi kaasasutaja Levi Felix jagab Inc.comis nõuandeid, kuidas samm-sammult võõrutada end tehnoloogiaseadmetest nõnda, et pidev ühenduses olemine ei rikuks meie puhkust.

Alusta kuu aega varem ja võta endale iga päev aega, kus oled oma nutitelefonist eemal. Pikenda telefonita olemise aega iga päevaga. Ära võta telefoni voodi juurde kui magama lähed, vaid osta endale selle asemel äratuskell. Ja ei mingit telefoni näppimist õhtusöögilauas!

Kui puhkuse alguseni on jäänud kaks nädalat, anna oma sõpradele, partneritele, töötajatele ja klientidele teada, et kavatsed varsti «levist välja» minna. Valmista töötajad ette ajaks, kui oled eemal, jagades oma ülesanded nende vahel ära, määra kindlaks vastutajad ning pane paika käitumisstsenaariumid võimalike ootamatute olukordade tarvis.

Nädal enne puhkust tee oma telefonile puhastus ja kustuta sellest kõik sotsiaalmeedia rakendused. Hiljem saab need tagasi installeerida. Pole vaja alati katkestada puhkust, kui telefoni tuli süttib ja saabub kelleltki kiri või keegi su sõpradest staatust uuendab.

Inimesed kipuvad unustama, et kõneposti on loodud automaatne out-of-office e-kirja vastus. Aktiveeri see päev enne puhkust, saada välja Facebooki staatuseuuendus oma eemalolekust ja taasavasta paberi võlud. Trüki välja kaardid, hotelli broneeringukinnitused ja ideed selle kohta, kuhu kavatsed sööma minna. Nii ei pea sa pidevalt lootma oma mobiiltelefoni peale ega veetma puhkust seda näppides.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles