Ilves tutvustab Silicon Valley's Eesti tehnoloogiafirmasid

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaade Silicon Valley'le.
Vaade Silicon Valley'le. Foto: Wikipedia.org

President Toomas Hendrik Ilves sõidab homme Ameerika Ühendriikide läänerannikule töövisiidile, mille eesmärgiks on tutvustada Eesti tehnoloogiaettevõtjaid ning edendada teadus- ja kõrgtehnoloogia arenduse piirkonnas Silicon Valley's koostööd kohalike ettevõtjatega.

«Silicon Valley on kindlasti üks maailma olulisemaid tõmbepunkte nii tehnoloogiaalase ekspertiisi kui ka riskikapitali kontsentratsiooni poolest,» presidendi kantselei pressiesindaja Ilvese sõnu.

«Eesti tehnoloogia-ettevõtjatel on palju nutikaid ideid, mille edukas realiseerimine eeldab aga riskikapitali ja partnerite kaasamist,» sõnas riigipea.

Ilves külastab selliseid üleilmselt tuntud ettevõtteid nagu Symantec, Apple, Cisco, e-Bay ja Skype.

Samuti peab president Ilves kõne San Francisco World Affairs Councilis, mis on mõjukas välis- ja julgeolekupoliitiline mõttekoda. Peamise teemana tuleb mõttekojas arutlusele Eesti panus atlandiüleste suhete arendajana ning demokraatlike väärtuste ja vabaturumajanduse propageerijana.

Visiidi raames külastab riigipea Hooveri Instituudi arhiivi, kohtub maailma tippülikoolide hulka kuuluva Stanfordi Ülikooli rektori John L. Hennessy'ga ning külastab ülikooli uurimislaboreid.

Samuti kohtub president endise Ameerika Ühendriikide välisministri Condoleezza Rice’i ja San Francisco linnapea Gavin Newsomiga.

Presidenti saadab kümneliikmeline äridelegatsioon Eestist, kuhu kuuluvad valdavalt IT-fookusega ettevõtted. Riigipea jõuab tagasi Eestisse teisipäeval, 16. juunil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles