Saku: õlle hind langeb ainult juunis

Enn Tosso
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Margus Kastein
Margus Kastein Foto: Peeter Langovits

Saku Õlletehase juhatuse esimees Margus Kastein ütles, et juuni on tänu erinevatele kampaaniatele ainuke kuu aastas, kus eelmisega võrreldes lahja alkoholi hind langeb.

Peamine põhjus on loomulikult jaanipäeva traditsiooniline õllejoomise tõus.

Tarvijahinnaindeksi järgi langes alkoholi hind juunis keskmiselt 1,6 protsenti, mis hõlmab ka kanget alkoholi ja veini. Kastein ütles, et õlle ja siidri hind langes neil tänu kampaaniatele kindlasti rohkem kui 1,6 protsenti, ent täpsemat numbrit ei osanud ta öelda. «Eriti mõjusid jaanipäeva ajal kastikampaaniad – viieteistkümne euroga saab 24-purgise kasti kätte,» ütles õlletööstur ning selgitas, et juuni on õlletootjatele kõige suurem müügikuu, mistõttu pakkumine muutub ka kõige agressiivsemaks. Kampaaniate osakaaluks turust hindas ta üle 50 protsendi.

Statistikaameti andmetel oli tarbijahinnaindeksi suurimateks mõjutajateks toidu 0,8-protsendiline ja alkoholi 1,6-protsendiline odavnemine. Selle põhjuseks olid liha ja lihatoodete, õlle ning kangete alkohoolsete jookide jaanipäevaeelsed soodusmüügid ning värske köögivilja 6,3-protsendiline odavnemine.

Kuuga kallinesid toidukaupadest enim mandariinid 17 protsenti ning odavnesid tomatid 33 protsenti.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles