Kodumaist mööblit leiab poest harva

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ikea mööbel
Ikea mööbel Foto: AP / Scanpix

Ajal, mil tarbijat kutsutakse eelistama eestimaist, ei ole kerge leida kodumaist mööblit, sest meie mööblitootjad on orienteeritud ekspordile ja pole Eesti turule tarnimisest huvitatud.


Eesti suurima kohalikul kapitalil põhineva jaemüügiketi OÜ Diivaniparadiis juhatuse esimees Ahti Rattasep rääkis, et kui nad avaldasid hiljuti kuulutuse, milles otsisid sobivat mööblit Eesti turule, võttis nendega ühendust vaid üks väike mööblitootja, kirjutab

aripaev.ee

.

«Tootearendusest või Eesti turule sobivast mudeli tootmisest pole keegi huvitatud,» kurtis Rattasep. «Näiteks tavalist laminaadist riidekappi pole ükski Eesti tehas nõus tegema sel lihtsal põhjusel, et masinat pole kasulik ümber seadistada. Huvitav, et soomlastel on saja riidekapi tegemine küll masina ümberseadistamist väärt.»

Rattasepa kinnitusel ostsid nad veel mõni kuu tagasi Soomest Eureka-nimelisest hulgilaost Eestis toodetud pehmet mööblit, sest nii oli kasulikum.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles