Rendilepingud ootavad ülevaatamist

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üürikuulutus.
Üürikuulutus. Foto: Peeter Langovits

Erinevalt majanduse õitsenguperioodist peaks majanduslanguse aegne büroo üürileping olema ilma siduvate hinnatõusudeta ja võimaldama kahepoolseid korrigeerimisvõimalusi.


Erinevalt paari aasta tagusest üürileandjate aina ahnemast ja jäigast üüripoliitikast on nüüdsed hinnad üsna mõistlikud.

«Igas lepingus on ju kaks poolt - kui üks pool ei saa hakkama, siis ei saa ka teine pool hakkama,» osutas ASi Piletilevi juhataja Jaanus Beilmann sellele, et praegused büroode üürilepingud on paindlikud.

Varasematel aegadel oli lepingutes fikseeritud protsentuaalne ruutmeetri hinna kasv. Nüüd aga, kus ka üürileandja püüab meeldida üürilevõtjale, tuleb kindlasti jätta lepingusse kahepoolse korrigeerimise võimalus.

«Iga-aastased tõusud lepingus tasuks nüüd küll välja jätta, need on igandid vanadest aegadest,» õhutas ta üüripartnereid oma kehtivaid lepinguid ümber vaatama. Tuleb ju fikseeritud hinnatõusud taandada reaalsetele kuludele. Kui majandus ikka kimab 10 protsenti alla, on sellised fikseeringud mõttetud, toonitas Beilmann paindlikkuse vajadust.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles