SEB: pensionisamba makse suurendamiseks on esitatud üle 7500 avalduse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Toomas Huik / Postimees

SEB teatas, et tänaseks on juba üle 7500 SEB kliendi esitanud avalduse, et järgneval neljal aastal saada praeguse 6 protsendi asemel oma teise pensionisambasse 9 protsenti, millest 3 protsenti moodustab inimese enda panus ning 6 protsenti maksab riik esimese samba arvelt.

«Maksemäära suurendamise aktiivsus on hoo sisse saanud, kuid maksete suurendamine on vabatahtlik otsus. SEB kliendid on avaldusi esitanud üldise turuga samas tempos ning jätkame tööd selle nimel, et meie kliendid oskaksid ise langetada enda jaoks sobivaima otsuse,» ütles SEB Elu- ja Pensionikindlustuse juhatuse esimees Indrek Holst.

Pensionikogujatel on kuni 15. septembrini 2013 võimalik valida, kas esitada avaldus pensioni II samba sissemakse määra suurendamiseks aastatel 2014-2017.

Postimees kirjutas 15. mail, et nii riik kui ka pangad ootavad, et oma igakuist andamit kasvatab paarsada tuhat inimest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles