Valio Baltic teenis mullu 3,8 miljonit eurot kasumit

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valio Eesti Laeva meierei.
Valio Eesti Laeva meierei. Foto: Mihkel Maripuu

Valio Baltic ettevõtete Valio Eesti ning Võru Juust käive oli mullu 85,4 miljonit eurot ja aasta lõpetati 3,8 miljoni eurose kasumiga.

Valio Eesti tegevjuhi Maido Solovjovi sõnul oli tegu ootuspäraselt hea aastaga. «Tegime positiivse tulemuse nimel 2011. aastal suuri investeeringud, millega vähendasime kulusid ning suurendasime tootmismahte. Panustasime vadakutootmise käivitamisse, uute ja kiiremate pakkemasinate hankimisse ning tooteportfelli uuendustesse 2011. aastal 6,7 ning 2012. aastal 2,9 miljonit eurot,» ütles ta.

Tänavune investeeringute maht ulatub ettevõtte juhi sõnul ligi 3 miljoni euroni. «Jätkame selle toel oma tootmistehnika ja tootevaliku täiendamist ning sügisel alustab tegevust ka uus juustuladu Võrus,» ütles Solovjov.

Ekspordirindel käivitus Valios Võrus toodetava vadaku müük Saksamaale ning suurendati toortoodete müüki Venemaale. Eksport moodustas 2012. aastal 35 protsenti kogukäibest.

2012. aastal ostis Valio piimafarmeritelt ühtekokku 140 miljonit liitrit toorpiima, millest valmistati ca 60 000 tonni värskepiimatooteid ning 8000 tonni juustu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles