Kinnisvarafirmade Liit: noored kardavad kinnisvara osta

Enn Tosso
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Leping.
Leping. Foto: SCANPIX

Eesti Kinnisvarafirmade Liidu (EKFLi) poolt tellitud uuringust järeldub, et veel aasta alguses kinnisvara soetada planeerinud noortest pea pooled on oma seisukohast taganenud.

Värske uuringu kohaselt on lähema 2-3 aasta jooksul kinnisvara osta plaanivate inimeste hulk langenud kolme kuuga 11 protsendilt 8 protsendile. Kinnisvara ostmist peab soodsaks tegevuseks 29 protsenti küsitletutest, veel märtsis oli see 33 ja detsembris 37 protsenti.

EKFLi tegevdirektor Tõnis Rüütel ütles, et iseäranis tähelepanuväärne on, et kui märtsis plaanis lähema 2-3 aasta jooksul kinnisvara soetada 29 protsenti noortest vanuses 16-29 aastat, siis nüüdseks on oma plaanide juurde neist jäänud vaid 15 protsenti. «Nooruslik uljus on asendunud kaine realismiga. Mõistetakse, et lisaks meeldivale ostuprotsessile kaasneb kinnisvara soetamisega ka pikaajaline kohustus panga ees,» sõnas Rüütel.

Eesti Konjunktuuriinstituudilt tellitud uuringus osales kokku 800 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles