Katainen jälgib tähelepanelikult Soome eluasemeturgu

Tõnis Oja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soome peaminister Jyrki Katainen.
Soome peaminister Jyrki Katainen. Foto: SCANPIX

Soome peaminister Jyrki Katainen ütles uudisteagentuurile Bloomberg, et tema valitsus jälgib tähelepanelikult eluasemeturgu kindlustamaks, et eurotsooni rekordmadalad intressimäärad ei suurendaks liigselt riske.

«See on nii Soome kui ka teiste eurotsooni riikide jaoks kindlasti teema,» ütles Katainen uudisteagentuurile eile. «Seda tuleb pidevalt jälgida,» lisas ta.

Soome eluasemehinnad on kerkinud alates 2000. aastast 35 protsenti ning eluasemelaenud on kergitanud kodumajapidamiste võlakoorma rekordilise 119 protsendini vabalt kasutatava sissetuleku suhtes.

Soome otsib võimalusi, kuidas kindlustada seda, et kodumajapidamiste võlakoormus ei kasvaks jätkusuutmatule tasemele. Üheks võimaluseks on kinnisvaralaenudele automaatse ülempiiri kehtestamine.

Euroopa Keskpanga andmetel  oli Soome uute eluasemelaenude keskmine intressimäär aprillis euroala madalamaid 1,97 protsenti. Eestis oli see 2,46 protsenti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles