Kudrin: jüaanist võib saada maailma uus reservvaluuta

Mari Kamps
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tohutult suur 100-jüaanine Pekingis
Tohutult suur 100-jüaanine Pekingis Foto: AP / Scanpix

Venemaa rahandusministri Aleksei Kudrini sõnul võib maailma uueks reservvaluutaks saada jüaan, kui Hiina garanteerib selle konverteeritavuse.


Kudrin rääkis Peterburi 13. rahvusvahelisel majandusfoorumil, et uut reservvaluutat või veelgi kindlamat valuutasüsteemi pole võimalik niisama kokku leppides luua, vahendas

RIA Novosti

.



See on majanduste ja regulatsioonimeetodite integratsioon, märkis Vene asepeaminister.

Tema sõnul erinevad Hiinas kasutatavad reguleerimismeetodid oluliselt teistes riikides kasutatavatest.

«Sama on SRÜs - ka meie oleme väga erinevad, peame palju sünkroniseerima, seal hulgas ka meetodeid, nagu see toimub ka Euroopa Liidus. Kuid oma hõõrumised eksisteerivad isegi seal,» rääkis Kudrin.

«Ma ei eelda, et lähiajal tekivad uued suured valuutade liidud. Arvan, et kõige lühemaks teeks on see, kui Hiina muudab oma majanduse vabamaks ja soovib tagada jüaani konverteeritavuse. Arvan, et selleks võib minna umbes kümme aastat, kuid pärast seda on kõnealune valuuta hästi populaarne,» avalikustas oma nägemuse Kudrin.

Vene ministri versiooni järgi näeks selline välja lühim tee uue maailma uue reservvaluuta tekkimiseni. «Loodan, et Hiina mõtleb selle üle järele,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles