Suurettevõtte juht: liiga paljud ettevõtjad ei tea ärist midagi

Kristina Traks
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meelis Einstein
Meelis Einstein Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Kunda Nordic Tsemendi tegevjuht Meelis Einstein rääkis e-õppe keskkonnas intervjuu.eu avaldatud intervjuus, et on kohanud palju ettevõtjaid, kes tegelikult ärist ööd ega mütsi ei tea.

«Meil oli üks klient, kes läks pankrotti. Kui oli juba näha, et tal rahad enam ei liikunud, siis küsisime temalt, et kas sa tead, kuidas sul cash flow´ga (rahavoog – toim.) on. Tema aga polnud sellisest terminist kunagi midagi kuulnudki,» kirjeldas Einstein.  «Paljud õpivad ärijuhiks, kuid millegipärast väga vähesed neist alustavad ka tegelikult oma äri. Võib-olla on see sama efekt nagu muusikakooliga – et kes seal õppis, see enam pilli kunagi kätte ei võtnud.»

Einstein rääkis, et ta on kohanud väga palju ärijuhte, kes tegelikult ärist midagi ei tea. «Raamatupidamisest ei tea midagi, aastaaruanded on esitamata. Olen ka näinud inimesi, kes kiruvad väga Eesti elu, aga samas ise mitte ühtegi maksu ei maksa ja ühegi euroga Eesti elu pole toetanud,» sõnas ta. «Äri peab kohe alustama õigesti ja ausalt, ei saa nii, et alustad mustalt ja hiljem kunagi teed asjad korda. Kui mustalt alustada, siis on sellest väga raskelt välja saada ja võib juhtuda, et ilma pankrotita sellest välja ei tulegi.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles