Loik: Riia lennujaama sahkerdamine pole üllatus

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna lennujaama juhatuse esimees Rein Loik.
Tallinna lennujaama juhatuse esimees Rein Loik. Foto: Liis Treimann

Tallinna Lennujaama juhatuse esimees Rein Loik möönis, et uudis Riia lennujaamast, kus Ryanair maksis maapealse teenuse eest vaid 15 krooni, on ääretult ebameeldiv, eriti ausale konkurentsile.

«Mind see ei üllata. Jutt sellest, et midagi seal on, on koguaeg üleval olnud,» lausus Loik logistikauudised.netile kommenteerides Läti ajakirjanduse paljastust, et Riia lennujaam küsis odavlennufirmalt Ryanair maapealse teeninduse eest vaid 0,7 latti lennuki kohta, kuigi normaalne hind oleks olnud 350 latti.

«Vaadates kasvõi seda allahindluste süsteemi, mis seal kehtis 3 aastat ja mille üle kohtutes vaieldi. Otsus seda muuta tuli alles siis, kui oli selge, et sellest tuleb väga suur pahandus,» lisas ta.

Ryanairi ja airBalticu 80-protsendiline soodustus Riia lennujaamas kaob novembris.

Loik sõnas, et Eesti on seadusriik ja siin tuleb tegutseda vastavalt nendele. «Kahju, et see kõigis Euroopa Liidu riikides nii ei ole,» lisas Tallinna lennujaama juht, kes kahtlustab, et selliseid lepinguid võib olla veel ka teistel lennufirmadel ning ka teistes lennujaamades.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles