Ligi: Eesti lõi oma väikese «euroala» ammu enne suurt

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jürgen Ligi ja Andrus Ansip ööl, kui Eesti võttis kasutusele euro.
Jürgen Ligi ja Andrus Ansip ööl, kui Eesti võttis kasutusele euro. Foto: Raigo Pajula

Jürgen Ligi ja Saksamaa rahandusminister Wolfgang Schäuble pidasid täna Berliinis avaliku vestluse eurost ja Euroopa ühistest väärtustest euroala liikmesriike tutvustava üritustesarja «Nii kõlab Euroopa» («So klingt Europa») avalöögil.

«Eesti lõi oma väikese «euroala» ammu enne suurt, kui sidusime 1992. aastal oma valuuta Saksa margaga. Mõistsime, et uus valuuta vajab tugevat ankrut, aga ka tugevat fiskaal- ja majanduspoliitikat ja jõudsime sellega kaugele,» sõnas Ligi kohtumisel. «Nüüd, euroala täieõigusliku liikmena on Eesti majanduskasv ja väike võlakoormus näide sellest, et euroala ühised stabiilsus- ja kasvupakti reeglid töötavad, kui neid järgida.»

Rahandusminister kinnitas, et euroala liikmed vajavad stabiilsust ja üksmeelt. «Euroalal kehtestatakse uusi regulatsioone ning liit muutub pidevalt tugevamaks,» ütles Ligi. «Tähtis on aga mitte unustada – ühiste eesmärkide saavutamise aluseks on kindlus, et kokkuleppeid tõepoolest täidetakse.»

Ministrite avalikule esinemisele eelnes kahepoolne kohtumine, kus arutati euroala ja Euroopa Liidu aktuaalseid küsimusi.

Samal üritusel vestlesid kultuuriteemadel helilooja Erkki-Sven Tüür ja Saksamaa rahandusministeeriumi parlamentaarne riigisekretär Steffen Kampeter. Esinesid ETV tütarlastekoor, ansambel Midrid, ja YXUS Ensemble. Eesti on Saksa rahandusministeeriumi kohtumistesarja esimene külaline.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles