Euroopa Investeerimispank rahastab väikeettevõtteid 150 miljardiga

Tõnis Oja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saksamaa kantsler Angela Merkel (vasakul) lobiseb Leedu presidenid Dalia Grybauskaitega enne nn perepildi tegemist Euroopa Ülemkogul.
Saksamaa kantsler Angela Merkel (vasakul) lobiseb Leedu presidenid Dalia Grybauskaitega enne nn perepildi tegemist Euroopa Ülemkogul. Foto: SCANPIX

Eile õhtul toimunud Euroopa Ülemkogu istungil kiitsid riigipead heaks Euroopa Investeerimispanga uued laenuvõimalused enam kui 150 miljardi euro ulatuses väike- ja keskmistele ettevõtetele.

Laenu eraldatakse eelkõige mitmes kriitilise tähtsusega prioriteetses valdkonnas nagu innovatsioon ja oskused, väike- ja keskmise suurusega ettevõtete juurdepääs rahastamisele, ressursitõhusus ja strateegilised infrastruktuurid, seisab Euroopa Ülemkogu poolt vastuvõetud järeldustes.

Investeerimispanga rahastamine toimub väike- ja keskmise suurusega ettevõtetele toimub terves Euroopa Liidus, eelkõige programmis osalevates riikides.

Euroopa Liidu tippjuhtide nõupidamine ehk Ülemkogu algas eile pärastlõunal ning jätkub täna ennelõunal majandus- ja rahaliitu puudutavate küsimustega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles