Prantsusmaa: Barroso ei ole Euroopa Komisjoni juhina midagi teinud

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prantsuse kaubandusminister Nicole Bricq
Prantsuse kaubandusminister Nicole Bricq Foto: SCANPIX

Prantsuse kaubandusminister Nicole Bricq ütles reedel, et José Manuel Barroso ei ole Euroopa komisjoni juhina «mitte midagi» teinud.

Süüdistuse taga on tüli Euroopa kultuuri kaitsmise pärast vabakaubanduskõnelustel USA-ga.

Bricq ütles vastuseks telekanali LCI küsimusele, kas Barroso on olnud halb valik: «Minu arvates küll. Minu meelest ei ole ta oma ametiaja jooksul mitte midagi teinud.»

Barroso ütles juuni keskpaigas konkreetselt Prantsusmaad mainimata, et jõududel, kes kardavad Ühendriikide kultuuriinvasiooni Euroopasse, on «kultuurivastane agenda». «Säärased kriitikud ei mõista kasu, mida toob üleilmastumine ka kultuuri vaatevinklist,» ütles komisjoni juht.

Prantsuse president François Hollande tunnistas seepeale, et ta lihtsalt ei suuda uskuda, et Barroso võis midagi niisugust öelda.

Prantsuse Kultuuriminister Aurélie Filippetti nimetas komisjoni presidendi sõnu «kahetsusväärseks». «Barroso seisukoht on vastuvõetamatu. Need, kes peavad Prantsusmaa tegevust reaktsiooniliseks, peaksid teadma, et me ei ole selles võitluses üksi,» lausus ta

Pariis nõudis kõnelustel, et audiovisuaalne sektor peab jääma läbirääkimistelt kõrvale. Kompromissina otsustati Prantsusmaa nõudmine rahuldada klausliga, et komisjon võib vajadusel selle teema juurde tagasi pöörduda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles