Josing: hindade langemiseks on veel ruumi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Leib
Leib Foto: Alo Aasma

Tarbijahinnaindeksi 0,3-protsendilise languse puhul pole põhjust rääkida deflatsioonist, vaid mõõdukast hinnakorrektsioonist, usub konjunktuuriinstituudi juht Marje Josing.


«Buumiperioodi hinnamullist on lihtsalt natuke õhku välja lastud,» selgitas Josing, kelle sõnul on suurim mõju hinnaindeksi languses kütustel, mis on 2008. aasta suve 18-krooniselt hinnatasemelt langenud allapoole 15 krooni taset.

«Mis puudutab toidukaupu, siis nende hind on küll viimastel kuudel mõõdukalt langenud, kuid võrreldes toidukaupade hinnabuumi eelse ajaga on toidu hinnatase püsinud ikkagi oluliselt kõrgem,» sõnas Josing. «Nii et kõik on suhteline - võrreldes eelmiste kuudega on jaehind küll natuke langenud, kuid võrreldes hinnabuumi eelse ajaga on hinnad ikkagi veel üpris kõrged.»

Josing tõdes, et praegu on kaubandusvõrgus ka oluliselt rohkem ajutisi sooduspakkumisi ja hulgipakkumisi stiilis «osta kaks, saad kolm». «Ainuke probleem on, et kui tarbijal napib sageli raha selle ühe kauba ostmiseks, miks peaks ta neid siis kolm ostma?» küsis ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles