Forbes: Eesti parim ärilinn on Tartu

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaated Tartule ülevalt. Toomkiriku varemed.
Vaated Tartule ülevalt. Toomkiriku varemed. Foto: Margus Ansu

Ajakiri Forbes reastas oma värskes numbris investeerimiskliima järgi Balti riikide parimad linnad. Eestis on kõrgeimal kohal Tartu, mis on edetabeli kolmandal kohal pärast Klaipedat ja Kaunast.

Ajakiri toob Tartu plussidena välja tugeva IT-sektori ning haridusvõimalused, mida pakub Tartu Ülikool.

«Tartu on ilus ja tehnoloogiliselt arenenuim piirkondlik linn Baltimaades, mille on asukohaks valinud paljud suhteliselt väikesed ettevõtted kõikvõimalikest valdkondadest. Eriti on arenenud IT-sektor. Tallinnas neelavad kogu IT-sektori tööjõu suured ettevõtted, näiteks Skype, kuid Tartus on tööjõud kättesaadav,» räägib IT ettevõtte Mooncascade omanik Asko Seeba.

Edetabeli esikümnesse mahtusid veel Pärnu (4. koht) ja Kohtla-Järve (10. koht). Narva on 13. kohal.

Forbes analüüsisis edetabli koostamiseks Eesti, Läti ja Leedu linnu, kus viimase rahvaloenduse andmetel elab vähemalt 30 000 inimest. Reitingus ei ole arvesse võetud pealinnu. Linnad on seatud järjekorda punktide koguarvu järgi. Arvesse on võetud rohkem kui 12 näitajat kuuest kategooriast: sotsiaalsed näitajad, elanike ostujõud, ettevõtluskliima, stabiilsus kriisi tingimustes, infrastruktuur ning elumugavus äriomanike ja tippjuhtide jaoks. Näitajad on valitud, juhindudes ettevõtte huvidest, kes soovivad selles linnas äriga alustada ja on orienteeritud kohalikule tarbimisele: teenused, kohvikud, kauplused jne. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles