Pärnumaal müüb suvemaja vanem soomlane ja ostab noorem eestlane

Enn Tosso
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Talumaja. Pilt on illustratiivne.
Talumaja. Pilt on illustratiivne. Foto: Urmas Luik

LVM maakler Ingmar Saksing ütles, et Pärnumaa kinnisvaraturul on tänavu suvel fookuses maamajade turg – kuumad ilmad on huviliste hulka kasvatanud.

«Turg on hämmastavalt aktiivne,» ütles Saksing, «ning märksõna on vesi.»

Maakler selgitas, et kõige hinnatumad on mereäärsed maamajad, ent huvi tuntakse ka jõgede ning järvede lähikonnas asuvate kohtade vastu. 40 000 euroga saab osta enam-vähem korras maamaja, mida suvekoduna kasutada.

Huvitava trendina tõi Saksing välja, et müüjad on tihtipeale vanemaealised soomlased-rootslased ning ostjateks nooremad eestlased. Põhjus selles, et 90ndatel  investeeringuna ostetud maakodu hakkab vanematel inimestel üle jõu käima. Samas on nooremapoolsetel eestlastel aega ning võimalusi suvemaja soetamiseks – seejuures ei ole atraktiivsed pisikese krundiga linnalähedased suvilad, vaid kahe-kolme hektarilised kohad.

«Sellistesse kohtadesse koonduvad sõpruskonnad, ühiselt veedetakse aega, käiakse kalal. Naabrid on väga olulised, kellega kasvõi murutraktorit jagada. Populaarne on n-ö naturaalmajandus – «sina niidad minu maalappi, mina toon sulle moosisuhkru»,» sõnas Saksing.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles