Skype'i asutajad kergitasid saladuskatet tulevikutehnoloogialt

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
www.dailyperfect.com ennustab inimese digitaalse jalajälje põhjal, mis teemad talle huvi pakuvad.
www.dailyperfect.com ennustab inimese digitaalse jalajälje põhjal, mis teemad talle huvi pakuvad. Foto: AFP / Scanpix

Skype'i asutajad kergitasid saladuskatet oma uuelt investeeringult, millest võib saada järgmine maailma vallutav toode – firma DailyPerfect avas beetaversiooni uudisteleheküljest, mis inimeste veebikäitumist analüüsides koostab ise valiku inimest huvitavatest uudistest.


DailyPerfect.com uudne sisusoovitustehnoloogia ennustab lugeja varasema veebikasutuse põhjal, millised uudised võiksid talle huvi pakkuda.

«See, et teeme enamiku eeltööst kasutaja eest ära, on oluline uuendus ja eelis võrreldes keskkondadega, kus inimene peab lähtuma toimetaja tehtud valikutest või kulutama aega profiilide, filtrite ja eelistuste seadistamisele,» lausus DailyPerfecti tegevjuht Louis Kanganis.

Skype'i asutajate investeerimisfirma Ambient Sound Investments'i inkubaatorfirma DailyPerfecti väljatöötatud sisusoovitustehnoloogia kogub inimese «digitaalse jalajälje» põhjal avalikult internetis kasutajaga seotud infot, mille järgi ennustab ja pakub välja ka kasutajale huvipakkuvad uudised.

Tehnoloogia ei tähenda siiski vaid paremat ja sisukamat uudistevalikut, vaid uudistesaidile on kavas lisada ka näiteks reklaamiandjatele, otseturustajatele ja e-äri ettevõtetele mõeldud funktsionaalsus suunatud reklaami edastamiseks.

DailyPerfecti asutajad on Ambient Sound Investments ja Curonia Research. Ettevõtte juhtkonda kuuluvad tegevjuht Louis Kanganis ning kaasasutajad Asko Seeba ja Ahti Heinla.

Investeerimisfirma Ambient Sound Investments loodi 2003. aastal eesmärgiga hallata ja edasi investeerida internetisuhtlusfirma Skype eestlastest kaasasutajate vara, aktiivset investeerimist alustati 2006. aasta märtsis.

Tänaseks keskendub ASI peamiselt tehnoloogiavaldkonna investeeringutele, rahastatud on kokku enam kui 20 käivitusjärgus olevat tehnoloogiaettevõtet maailma eri paigus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles