Kelmid üritasid kindlustuselt 2,5 miljonit välja petta

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raha
Raha Foto: SCANPIX

Lõuna Politseiprefektuuri organiseeritud kuritegevuse talituse töötajad tabasid liiklusavariide lavastamisele spetsialiseerunud kurjategijate grupi, kes püüdsid välja petta kokku umbes 2,5 miljoni krooni ulatuses kindlustushüvitisi.


Praegu on kahtlustus esitatud kaheksale kuriteoskeemides osalenud isikule, kellest üks, süstemaatiliste kindlustuskelmuste organisaator, on eeluurimise ajaks kohtu määruse alusel vahistatud.

Kahtlustatavate hulgas on ka Autoregistrikeskuse Narva osakonna spetsialist, kelle kaasabil võeti autoregistris arvele avariilisi sõidukeid, mida kasutati hiljem kindlustusjuhtumite lavastamiseks.

Kurjategijate grupi tabamiseni jõudis politsei kahtlust äratanud kindlustusjuhtumi tagamaid uurides ning praeguseks hetkeks on avastatud kuus juhtumit, millega kurjategijad lootsid välja petta kokku umbes 2,5 miljonit krooni kindlustushüvitisi.

Neljal korral maksti hüvitis ka reaalselt välja, mille tõttu said kaks kindlustusettevõtet kahju kokku üle 1,3 miljoni krooni.

Lõuna ringkonnaprokurör Aro Siinmaa sõnul osalesid kindlustuspettuse skeemides nii Tartust, Narvast kui Tallinnast pärit isikud ning enne eeluurimise lõpuleviimist laieneb kahtlustatavate ring veelgi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles