Sooman: korterimüüjad on taas hindu kruvima hakanud

Enn Tosso
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tõus.
Tõus. Foto: SCANPIX

Pindi Kinnisvara juhatuse liige Peep Sooman ütles, et ajal kui korterite hinnad jälle tõusevad, on turule taas ilmunud «õngitsejad», kes oma vara eest ulmelisi hindu küsivad.

Soomani sõnutsi on ligi pool praegu Tallinna korteriturul olevatest pakkumistest üle hinnatud.  Statistika järgi on keskmine Tallinna korterite tehinguhind 1192 eurot, ent keskmine pakkumishind 1499 eurot – käärid ulatuvad 27 protsendini.

Sooman ütles, et kui hinnakäärid pakkumise ja reaalsete tehinguhindade vahel ulatuvad üle 20 protsendi, siis on tasakaal paigast ära ning ostjate-müüjate hinnaootused liiga erinevad.

Suurim vahe Tallinna korterite tehingu- ja pakkumishindade vahel on hetkel Pirital (28%) ja Haaberstis (22%). Väikseim vahe on Lasnamäel (11%) ja Kesklinnas (12%).

Soomani hinnangul on piirkondades, kus pakutakse kallimaid kortereid vahe ka suurem, kuna kallimate korteritega tehakse vähem tehinguid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles